איש המכירות בשטח ביצע הזמנה, בינתיים אזל המלאי מאחד המוצרים שהוא הזמין, איש המכירות גילה זאת רק כשיצא כבר מהחנות, ואילו אנשי הליקוט במחסן בכלל שכחו חלק מהמוצרים וארזו אחרים במקומם…התוצאה של טעויות אנוש אלו – זמן יקר אשר יורד לטמיון, והכי גרוע – לקוחות לא מרוצים! מנוע הצמיחה של חברות מסחריות שונות הינו מערך המכירות וההפצה ללקוח. בעוד שאלו אמורים להגדיל את רווחיות החברה ולספק את המענה הבסיסי ביותר למהות החברה, אנו נתקלים במקרים רבים בהם, מערך המכירות וההפצה הם למעשה גזלני האנרגיה והעלויות המרכזיים בחברות קטנות ובינוניות בארץ.
למה זה קורה?
התשובה שלנו נוגעת בשתי המחלקות המרכזיות אשר אחראיות לנושא:
- אנשי המכירות בשטח
- שרשרת הליקוט וההפצה
אנשי המכירות בשטח
אנשי המכירות הינם ישות עצמאית בחברה. הם בקושי נמצאים במשרד, עוברים פיזית בין לקוחות קיימים ולקוחות חדשים ולרוב זמני העבודה וההספק שלהם אינו נגיש למנהלים שלהם אשר רוצים לאמוד את ההצלחות השבועיות, החודשיות והשנתיות.
בנוסף לכך, יכולת הביצוע של אנשי המכירות בשטח נשענת במקרים רבים על מידע אשר קיים במערכות הבק-אופיס של הארגון כגון: (חשבשבת,פריוריטי ו-SAP). גישה מיידית אל מלאי החברה, זמני אספקה אפשריים ומידע רלוונטי וקריטי נוסף ללקוח, יכולים להיות ההבדל בין מכירה או בזבוז זמן של איש המכירות בבית הלקוח.
פרט חשוב נוסף הוא הלקוח עצמו – חווית השירות שלו גבוהה יותר כאשר הוא מקבל בזמן אמת מענה לכל שאלותיו ונתקל פחות ב"אני צריך לבדוק ולחזור אליך". כאשר איש המכירות אשר נמצא מולו יודע לתת לו מענה בזמן אמת, האמינות גוברת, הפינג-פונג בין בדיקה לתשובה קטן, אחוזי המכירה של איש המכירות גדלים!
שרשרת הליקוט וההפצה
הצד השני של מעגל ההצלחה בחברה, נשען על מערך הליקוט וההפצה. כאן, אנו רואים כי חברות רבות עובדות עדיין בצורה ידנית עם המון ניירת וכמובן – טעויות אנוש!
מוצרים אשר נשכחים או נאספים פריטים אחרים בטעות במהלך ליקוט ההזמנה, הזמנות אשר הולכות לאיבוד ומתעכבות בהגעה אל הלקוח, מחסור באיסוף חתימות וניירת אל הבק-אופיס של החברה הן רק חלק מהבעיות של עבודה ידנית.
הבעיה החמורה יותר (וזו אשר אחראית למירב בזבוז הזמן והכסף בחברה), היא העובדה כי משאיות האספקה לא עובדות בצורה האופטימלית והיעילה ביותר. מה הכוונה? קווי הפצה אשר מתוכננים בצורה ידנית לא יכולים לצפות הזמנות נכנסות חדשות בזמן אמת ולהכניסן בצורה חכמה אל קוו ההפצה האידיאלי לביצוע האספקה. כמו כן, יכולת התכנון וההתחשבות בתנאי השטח ובעומס הכבישים לא יכול להתבצע בצורה יום יומית אשר משפיעה ישירות על זמני הנסיעה של הנהגים, השימוש בדלק וכמובן חווית הלקוח וזמני קבלת המשלוח.
הפתרון המקיף
כיום קיימים בשוק פתרונות טכנולוגיים רבים אשר מספקים מענה לכל אחד מן המחלקות ומאפשרים מערך מכירות ואספקה יעיל וחסכני. האפליקציות שלנו בבית Amodat מספקות ללקוחותינו סגירת מעגל מלאה משלב המכירה בשטח ועד שלב הליקוט והאספקה.
אנשי המכירות בשטח עובדים עם מסופונים או אפליקציות אשר מותקנות במכשירי הטלפון שלהם או על טבלטים, הם יכולים לגשת באמצעות האפליקציה שלנו ישירות אל מערכות ה-ERP של החברה ולספק ללקוח מידע מעודכן מהבק-אופיס של החברה בזמן אמת!
ברגע שאיש המכירות מבצע הזמנה בשטח, היא אוטומטית מוזנת אל מערכת הבק-אופיס של החברה, כאשר הוא מקבל התראות מיידיות במידה ויש חוסרים במלאי או כל תקלה אחרת אשר יכולה לעכב ולפגוע באספקה של הלקוח.
אנשי המכירות מתעדכנים באמצעות האפליקציה על קווי הנסיעה היומיים שלהם כאשר המערכת יודעת לנתב אותם אל הלקוחות 'החמים' ביותר על פי קריטריונים אשר נקבעים מראש. כך זמני הביקור שלהם מבוקרים, מנהלים יכולים לעקוב אחרי הביצועים בכל יום ויום, וכמובן היעילות שלהם ואחוזי המכירה שלהם גדלים.
מערך הליקוט והאספקה של לקוחותינו גם כן מתבצע בצורה אוטומטית קלה ויעילה. שלב הליקוט מתבצע באמצעות מסופון אשר מחייב את איש האיסוף בהשלמת כלל סל המוצרים אשר בהזמנה. נהגי האספקה מקבלים באפליקציה את ההזמנות שלהם לאותו היום כולל קווי ההפצה. הם מחתימים את הלקוח בצורה דיגיטלית, המסמך החתום מוזן אוטומטית אל הבק-אופיס של החברה.
אין ניירת ידנית! ואין טעויות אנוש!
סגירת מעגל המכירות וההפצה בארגון יכול להיעשות בצורה יעילה ואוטומטית באמצעות כלים טכנולוגיים קלים להטמעה בכל חברה. השקעה קטנה זו מהווה מקפצה משמעותית לשורת היעילות והרווח של חברות בינוניות עם מערך אספקה קבוע.